faq.

Hoe verloopt het spel 'Joining the Team of El Profesor'?

Na aankoop van een voucher ontvang je een mail waarin duidelijk vermeld staat hoe je met het spel kan starten. Het spel telt 5 rondes die je in eigen tempo kan afwerken. Elke ronde draait rond een centraal thema, gelinkt aan één van de hoofdpersonages van de Netflix serie. Zo is er b.v. een ronde waarin (de)coderingen en geheimschrift centraal staan, een ronde waarin het veeleer draait om kennis, etc. In elke ronde worden een aantal skills getest en aangescherpt, die in de vijfde ronde samenkomen in een slotopdracht. Het pad doorheen het spel is lineair: elke goed uitgevoerde opdracht geeft je toegang tot een volgende opdracht, en elke voltooide ronde geeft je toegang tot de volgende ronde.

Hoe lang duurt het spel?

De gemiddelde doorlooptijd van het spel bedraagt 10 uur. Gemiddeld neemt elke ronde een tweetal uur in beslag. Sommige deelnemers doen het sneller. Anderen doen er dan weer langer over.

Wat is het doel van het spel?

Het doel van het spel bestaat erin zo snel mogelijk het einde van de vijfde ronde te behalen. Uiteraard is een competitie-element steeds leuk, en daarom voorzien we ook een ranking. Daarvoor meten we niet de tijd tussen de aanvang van de eerste ronde en het einde van de vijfde ronde, maar we tellen de tijden die je nodig hebt voor elke ronde bij elkaar op. Op die manier kun je het spel ronde per ronde spelen en kun je tussen de rondes door een tijdje rust nemen of - wie weet - jezelf voorbereiden op de volgende ronde. Bovendien kun je in bepaalde rondes straftijd oplopen die op het einde van het spel misschien de ranking nog volledig overhoop zal halen... Spanning gegarandeerd!

Is dit een soort online escape game?

Neen, deze meest recente productie van The Black Hole probeert net een alternatief te bieden voor de online escape games. Deze games leiden bij veel spelers immers tot frustraties omdat ze de verborgen links of de mindset van de makers niet snappen, waardoor ze zonder hints soms niet verder raken in het spel. In 'joining the team of el profesor' zijn de opdrachten steeds glashelder en duidelijk, wat uiteraard niet betekent dat ze steeds even gemakkelijk of snel op te lossen zijn. Je kunt het spel best zien als een opeenvolging van sprints en korte afstandsruns met een duidelijke finishlijn in zicht.

Moet ik het huis verlaten om het spel te kunnen spelen?

Neen. Dit spel kwam uit in volle lockdown periode tijdens de eerste COVID-19 golf in België en kan dus volledig indoor worden gespeeld. Je hebt enkel een PC, laptop of tablet nodig, evenals een GSM, toegang tot internet, een printer en toegang tot je mailbox. Je hoeft je tijdens het spel dus niet naar bepaalde punten te begeven, in tegenstelling tot onze vorige productie. Bovendien kun je 24/7 spelen, want er is geen menselijke tussenkomst vereist tijdens het spel. Naast de aankoop van de voucher heb je geen kosten, behalve de kost van één telefoontje naar een antwoordapparaat en van één SMS'je tijdens het spel (in beide gevallen niét via een betaalnummer).

Krijg ik een log-in en wachtwoord om toegang te krijgen tot het spel?

Inderdaad. Na betaling van de voucher ontvang je uitleg over de exacte spelregels en over hoe je je spelersaccount kan activeren. Je kunt vervolgens direct starten, zonder verdere menselijke tussenkomst. Om het spel te kunnen spelen, dien je ingelogd te zijn.

Hoe snel kom ik terecht in de ranking?

We streven ernaar om binnen de 24 uur na voltooiing van elke ronde je resultaat op de website te publiceren, op voorwaarde dat je binnen de top-10 bent geëindigd. De cumulatieve tijd - de eindranking dus - toont een top-20. Heb je de top-20 niet gehaald, dan informeren we je na afloop van het spel alsnog via e-mail over je eindpositie. Overigens verschijn je niet met je echte naam in de ranking (tenzij je dat uiteraard wenst). Bij aanvang van het spel kun je immers een spelersnaam kiezen. Het is ook mogelijk om een foto in te sturen, die enkel zal worden gepubliceerd als je in de top-3 eindigt en zodoende op onze Wall of Fame terechtkomt. Deze foto is geen verplichting.

Wat gebeurt er als ik het spel heb uitgespeeld?

Zodra je ranking op de resultatenpagina te zien is, wordt de toegang tot je spelersaccount afgesloten. Uiteraard kun je ons nog steeds contacteren met praktische vragen, en hopen we je terug te mogen verwelkomen als deelnemer aan onze volgende productie.

We willen dit spel met enkele vrienden TEGEN elkaar spelen. Kunnen we korting krijgen?

Zodra je minimum 5 vouchers aankoopt, geldt een kortingstarief van 10%. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld meten met andere familieleden of vrienden. Hou het wel sportief en misbruik het systeem niet om een snellere vooruitgang te boeken in het spel. Alle gebruikersflows worden door ons immers handmatig gecontroleerd voordat we een uitslag officieel maken. Elke onregelmatigheid wordt bestraft met uitsluiting. Er bestaat ook de mogelijkheid om dit spel in team te spelen (dus mét i.p.v. tegen elkaar). Daarvoor is een teamvoucher beschikbaar.

We willen dit spel met enkele vrienden MET elkaar spelen. Kan dat?

Jazeker, dan kun je opteren voor de teamversie. Bij de individuele versie speel je 'joining the team of el profesor' écht in je ééntje. Je gaat dus puur lineair doorheen het spel en je doorloopt ronde na ronde. Daarnaast bestaat er ook een teamversie, waarbij je het spel met 4 personen samen speelt. Elke speler kiest een mentor (Lisboa, Palermo, Tokyo of Berlin) en doorworstelt één ronde. De aldus opgedane skills bundel je in de slotronde, die dus maar kan worden aangevangen als de 4 spelers hun opleiding hebben voltooid. Tijdens de slotronde zorg je dat je contact hebt met elkaar (b.v. via een Whatsapp groep of via een Zoom-sessie) zodat alle spelers hun eigen vaaardigheden kunnen inbrengen. Uiteraard wordt een aparte teamranking aangemaakt, op dezelfde manier als de individuele ranking, met dat verschil dat we de ronderesultaten niet publiceren maar enkel de totaaltijd (de doorlooptijd van de 5 rondes opgeteld). Ook hier weer kun je bij aanvang van het spel een teamnaam kiezen en een teamfoto doorsturen. Om evidente redenen duurt de teamversie van het spel véél minder lang dan de inviduele versie, doordat de 4 eerste rondes simultaan worden gespeeld. Opgelet: de inhoud van de teamversie is voor 90% gelijk aan de inhoud van de individuele versie. Je speelt dus hetzelfde spel. Wie reeds speelde als individuele speler, zal als teamspeler nadien geen plezier meer aan het spel beleven.

Kunnen we dit spel spelen als bedrijf - b.v. als teambuilding activiteit?

Uiteraard. Van dit spel is ook een teambuilding versie beschikbaar, maar die verschilt lichtjes van de versie die op deze website wordt aangeboden. Zo is het spel korter en wordt nog meer de focus gelegd op simultane competitie tussen de diverse teams. Bovendien is de teambuilding versie enkel beschikbaar met Live Support via Whatsapp. Wens je dit spel te spelen in het kader van een teambuilding activiteit, raden we aan te mailen naar info@theblackhole.be. We helpen je graag verder.

Wat wordt het thema van de volgende productie van The Black Hole?

Het doet ons plezier dat je nu al reikhalzend uitziet naar onze volgende productie. Deze wordt pas verwacht in het voorjaar van 2021. En we hebben rekening gehouden met jullie reacties: de voorbije producties zullen vanaf nu niet meer voor eeuwig in de digitale kluis worden gestopt. Je zal dus 'Joining the Team of El Profesor' nog vele jaren kunnen spelen. Zorg dus maar voor een scherpe prestatie, zodat je spelersnaam lang in de tabellen kan prijken...

a
a

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased.

fb. tw. ig.